Jump to content

Pár hónap és újra repülhet a SpaceX

2016. 09. 14. 13:00

Rosszul indult a szeptember a SpaceX vállalatnak a Falcon 9-es hordozórakétájának elvesztésével, de egy percre se higgyük, hogy nem állnak talpra.

Méghozzá gyakorlatilag rögtön. Igaz a cégnél még tartanak a vizsgálatok, hogy pontosan mi okozta a szeptember elsejei teszt balsorsát, de már nagyban dolgoznak a visszatérésen. Gwynne Shotwell a SpaceX elnöke szerint már novemberre vissza is térhetnek a bizniszbe. Igaz erre a pár hónappal későbbi folytatás lehetőségére úgy utalt, mint „legjobb reményeik” szerinti forgatókönyvre. Az óvatos fogalmazás érthető a körülmények tekintetében (elvesztett Facebook szatellit, odaégett rakéta és rakétakilövő állomás).

A cégnek nem csak a keletkezett károkat kell helyreállítania, hogy folytathassa munkáját, de még arra is kérdéses, hogy mi a csuda okozhatta a korábbi incidenst. Márpedig erre választ kell adniuk, ha vissza szeretnék nyerni a partnereik bizalmát avégett, hogy nem robbantják fel az értékes rakományukat. A balul elsült események miatt a SpaceX Falcon Heavy rakétája is csúszni fog.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: youtube.com)