Jump to content

Közös Office projektet jelentett be a Microsoft és a Mercedes

2016. 09. 07. 10:00

A 2016-os berlini IFA rendezvényen egy új projektet jelentett be a Mercedes-Benz „In Car Office” néven, amit a Microsofttal közösen fognak kivitelezni.

A Dolog lényege igen egyszerű. A Mercedes-Benz szerette volna, ha az autói kicsit kommunikatívabbak. Itt jön képbe a Microsoftos naptárunk és címjegyzékünk, amit az „In Car Office” projekt megvalósulása esetén már autónkból is könnyedén elérhetünk majd. Persze ettől még nem fog guruló munkaállomássá változni az autónk és nem is ez a cél, de lényegesen könnyebb lesz megoldani találkozok leegyeztetését és beütemezését, ráadásul mindezt menetközben.

Szóval csak békésen ülünk majd a csodaszép Mercedes autónkban és hangvezérléssel bevisszük az új bejegyzéseket a Microsoftos naptárba. További extraként a naptárunkban tett bejegyzéseket az autó navigációjának is átküldhetjük, így aztán már tényleg nehéz lesz elfelejteni a beígért találkákat, persze azét még így se lehetetlen.

Az In Car Office projektnek egyébként biztonsági szempontból se butaság. Rengeteg olyan tevékenységet vált ki vagy tesz egyszerűbbé, ami egyébként elvonhatná a vezetésről és a forgalomról a figyelmünket.

(Forrás: techcrunch.com Kép forrása: pixabay.com)