Jump to content

Egy barátságos robot ad útbaigazítást a tokiói Haneda reptér utasainak

2016. 09. 04. 10:00

Egy nemzetkőzi repülőtéren eltévedni sose tartozott a jó mókák közé, de szerencsére itt jön EMIEW3, a beszélő robot, hogy megmentsen minket.

Mától egészen szeptember 14-ig teszteli a Hitachi EMIEW3 névre hallgató humanoid robotját a tokiói Haneda nemzetkőzi repülőtéren. A robot feladata, hogy kedvesen útbaigazítsa az eltévedt utasokat. Persze azért azokkal is szóba elegyedik majd, akik csak puszta kíváncsiságból mennek oda hozzá érdeklődni. EMIEW3 angolul és japánul tud válaszolni a kérdéseinkre, sőt még a kijelzőjén is képes megjeleníteni a vonatkozó információkat.

Ez a kis teszt elég figyelemfelkeltőnek ígérkezik, e lesz még ennél is sokkal jobb. Decembertől a robot arra lesz beosztva, hogy körbevezesse az érdeklődőket a reptéren. A látogatók nem csak szóban lesznek elirányítva, de a robot aktuálisan képes lesz őket a megfelelő terminálhoz kísérni. A Hitachi robotja amúgy is meglehetősen mozgékonyra lett tervezi. 3,7 mérföld per órával képes „száguldani” és még képes magát fel is állítani, ha netán eldőlne. Csak azért arra ne kérjük, hogy a hátán vigyen minket fel a repülőre, mert azt a biztonságiak már biztosan nem fogják jó szemmel nézni.

(Forrás: techcrunch.com Kép forrása: techcrunch.com)