Jump to content

Emlékszünk még a Zuckerberg féle J.A.R.V.i.S-ra? Lassan kész lesz

2016. 08. 30. 16:00

Zuckerberg újévi fogadalma az volt, hogy ő bizony márpedig tervez magának egy AI komornyikot, pont olyat, mint amilyet a Vasember című filmben láttunk.

J.A.R.V.I.S ( Just A Rather Very Intelligent System) egy olyan mesterséges intelligencia a Vasember című filmben, amit azt hiszem kivétel nélkül mind elfogadnánk az otthonunkba (hacsak nem félünk nagyon a gépek hatalomátvételétől meg az ilyen féle-fajta nyalánkságoktól). Jarvis nem csak parancsokat hajt végre a filmben, de magától kommunikál hősünkkel és ha kell, akkor pedig figyelmezteti is, miközben mindenféle hasznos információval látja el. Így már aztán mindjárt érthető miért nincs soha lejárt tej a Vasember hűtőjében.

Mark Zuckerberg pedig úgy gondolta, hogy ez nem is olyan rossz ötlet, csinál is magának egy Jarvist. Na jó igazából inkább egy a mai technológai felfogásban reálisabb, elérhetőbb koncepcióról van szó. Egy hangfelismerő rendszerre kell gondolni, ami képes irányítani otthonunk mindenféle okoskütyüjét az általunk kiadott parancsokra. Tulajdonképpen ezt már az Amazon Echo tudja, de azért ki ne lenne rá kíváncsi, hogy a Facebook alapítója, hogyan álmodik életre egy ilyen rendszert.

Szerencsére a kíváncsiaknak már nem is kell sokat várni. Zuckerberg azt reméli, hogy a következő hónapban már be is fogja tudni mutatni az otthonunk vezérlésére alkalmas mesterséges intelligenciáját. Mi is nagyon reméljük és érdeklődéssel várjuk.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: flickr.com)