Jump to content

Nem kötelező elfogadnunk a WhatsApp új felhasználási feltételeit

2016. 08. 29. 16:00

A múlthéten jelentette be a WhatsApp, hogy a korábbi üzletpolitikájával ellentétesen mégis csak megosztja a Facebookkal a felhasználói adatait, de azért mint kiderült ehhez mi is kellünk.

A WhatsApp korábban hangoztatott álláspontjával ellentétesen, mégis csak megosztja anyavállalatával a felhasználói adatait, annak ellenére, hogy külön megerősítette a 2 évvel ezelőtti felvásárlásakor, hogy náluk aztán ugyan úgy szent marad a magánélet és a személyes adatok tisztelete. Sokan úgy érezték, hogy az előző héten tett bejelentésével meghazudtolta magát a cég, holott egyáltalán nem kötelező elfogadnunk a változásokat.

Minden egyes felhasználó az alkalmazásba történő belépésekor találkozni fog egy új dokumentummal, ami a megváltozott felhasználási feltételeket taglalja. Ebben az esetben dönthetünk úgy, hogy köszönjünk, de nem egyezünk bele az adataink megosztásába és a Facebook nem kap semmit rólunk a WhatsApp alkalmazásból.

Persze lehet figyelmetlenül reflexből már rá is nyomtunk erre a módosításra, de még akkor is van 30 napunk megváltoztatni a döntésünket a fiókbeállításoknál. Arra azért érdemes gondolni, hogy így minden bizonnyal elfogunk esni azoktól az újdonságoktól, amik miatt a Facebookkal való adatmegosztást kéri tőlünk a WhatsApp.

Lelke rajta mindenkinek. Ha pedig nincs is Facebook fiókunk csak a WhatsAppot használjuk, akkor pedig tárgytalan nekünk az egész.

(Forrás: whatsapp.com Kép forrása: whatsapp.com)