Jump to content

A WhatsApp elkezdte megosztani a felhasználói adatait a Facebookkal

2016. 08. 26. 16:00

A WhatsApp mindig is hirdette, hogy náluk a magánszféra szent és az adatbiztonság az első. Ezt 2014-ben még külön meg is erősítették, amikor a Facebook felvásárolta őket.

Aztán most mégis az a hír járja, hogy a korábban oly nagyon hangoztatott cégpolitikájukkal szemben elkezdték megosztani a felhasználók telefonszámát az anyacégükkel, a Facebookkal. Ezzel a húzásával alighanem sokak szemében vesztett a megbízhatóságából a cég, pedig szerintük pont, hogy ez is a felhasználóik érdekeinek legjavát szolgálja.

Az indoklás szerint a telefonszámok megosztására azért van szükség, hogy jobb barátajánlást és relevánsabb reklámmegjelenéseket eszközölhessenek a WhatsApp felhasználói számára. Szabad fordításban erre némi parasztlogikával megspékelve az embernek rögtön le is eshet, hogy valójában miről is szól ez a lépés és mit szolgál első sorban. Persze nincs is ezzel semmi gond, ha a hirdetők, a szolgáltatok és a felhasználók is jól járnak, csak akkor van baj, ha mindezek miatt megkérdőjelezhetővé válik az adott szavunk hitelessége.

(Forrás: theverge.com Fotó forrása: wikimedia.org)