Jump to content

Új R&D központot nyit az Apple Kínában

2016. 08. 21. 13:00

Bizony Kína már nem hoz annyi pénzt az Apple számára, mint korábban, de ez feladás helyett csak fokozott erőfeszítésekre készteti a céget.

Az Apple vállalat felfedte tervét, miszerint egy új R&D (kutató és fejlesztő) központot szeretne nyitni Kínában. Az új központ még ennek az évnek a vége előtt el kell hogy készüljön tekintve, hogy az egyik legfontosabb része az Apple azon erőfeszeseinek, hogy növelje erejét ezen a piacon.

Az Applenek van néhány jó indoka, hogy mélyebb gyökereket eresszen Kínában. Egyrészt ez a második legnagyobb piaca a termékeinek. Másrészt az Apple szeretné megmutatni, hogy a gyárakon és a boltokon felül is kitudja venni a részét a munkahelyteremtésből ebben az országban. Ezzel a lépéssel pedig olyan humántökéhez is hozzáférhet, amit egyébként lehetetlen lenne átvinni a tengerentúlra.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy bizony az okostelefon piac már nem a régi. Még az olyan Kína kedvencének számító márka, mint a Xiaomi is megsínyli az utóbbi idők változásait. Ezek a piacot érintő átalakulások is arra sarkalják az Apple vállalatot, hogy lépéseket tegyen a térségben betöltött pozíciójának megőrzéséért. Egy ilyen új R&D központ létrehozása tökéletesen megfelel ezeknek a céloknak.

(Forrás: reuters.com Fotó forrása: pixabay.com)