Jump to content

Egy francia polgármester betiltotta a Pokémon Go-t a városában

2016. 08. 18. 13:00

Pokéshopok nyíltak városok ezreiben és önjelölt pokémesterek milliói indultak el első kalandjaikra. Az emberek az utcákra mentek és boldogok voltak a napi pikachujukkal, de ezt nem mindenki nézte jó szemmel.

Legyünk őszinték. A Pokémon Go egy hihetetlen üzleti siker, de amúgy gyakorlatilag olyan mintha egy techdemoval szenvednének az emberek. Ettől függetlenül azt el kell ismerni, hogy rengeteg embert sikerült az utcára vinnie a programnak. Ez tény. Az is tény, hogy ez amilyen jó dolognak hangzik elsőre, sajnos épp úgy megvannak a veszélyei is. Az is tény, hogy sokszor olyan helyre tévednek az emberek a Pokémon Go miatt, ahova nagyon nem kéne és az is, hogy ezt a fajta lelkesedést fel is lehet használni mindenféle célokra.

Mégis úgy tűnt eddig, hogy azért komoly gondja senkinek sincs magának a játéknak a létezésével. Pedig itt van nekünk a 800 lakossal rendelkező francia kisváros, Bressolles polgármestere, aki köszöni szépen, de városkájával együtt nem kér a Pokémon Go féle őrületből.

Fabrice Beauvois polgármestere betiltotta a Pokémon Go-t a városában. Nem szívesen látott vendégek a digitális zsebszörnyecskék arrafelé. Még egy levelet is írt a Niantic vállalatnak, hogy legyenek olyan kedvesek és vigyék odébb a játékukat a városából.

A polgármester arra hivatkozik, hogy nem kérték az engedélyét mielőtt pokéshopot állítottak fel a városában. Márpedig a kávézok és éttermek tulajdonosai ezt mind megteszik, akik egy francia kisvárosban üzletet szeretnének nyitni. Szerinte ezt a Nianticnak akkor is megkellett volna tennie, ha az ő boltjuk csak a virtuális térben létezik.

Ezen felül a polgármester azt is elmondta a The Associated Press számára, hogy szeretné megőrizni a települése nyugalmát. Nem szeretné, ha a jövőben erre az általa veszélyesnek ítélt programra ráfüggnének a fiatalok és személyes kötelességének érzi ennek megakadályozását.

Elnézve, hogy néhány helyen micsoda problémát okoz az okostelefonfelhasználó ember és a mindennapi közlekedés találkozása, hát lehet van valahol valami igazság a dologban, csak talán nem a Pokémon Go a hibás.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)