Jump to content

200 millió dollárért vásárolt magának egy AI startup céget az Apple

2016. 08. 07. 16:00

Az Apple egy olyan Seattle-i kis startup cégre csapott le, ami kifejezetten a mesterséges intelligenciák tanulási folyamatainak felgyorsításával és a gépi tanulás határainak feszegetésével foglalkozik.

A kis startup neve, ami végül a GeekWire riportja szerint hozzávetőleg 200 millió dollárt ért az Applnek nem más, mint a Turi. Érdemes lesz megjegyezni őket.  Igaz az üzletről hivatalosan nem érkezett megerősítés. Az Apple szóvivője csak úgy reagált a kérdésekre, hogy az Apple időről-időre vásárol meg kisebb techcégeket és általában nem áll szándékukban megvitatni ennek okát vagy az ide vágó terveiket. Szóval hivatalosan nem tudni mit akarnak a Turi vállalattal az Apple stratégái, de a Bloomberg forrásai szerint a kis startup új dimenziókat nyithat meg Siri fejlesztése előtt.

Igazából nem kell nagyon spekulálni, hogy egy világvállalatnak miért van szüksége napjainkban egy mesterséges intelligencia kutatással foglalkozó startupra. A valódi kérdés tényleg csak az, hogy valami aprócska kis okosságot vásárolt magának ezzel a céggel az Apple vagy valami átütő dologról lehet itt szó, ami teljesen megreformálja azt, ahogy eddig az Apple hangvezérelt virtuális asszisztense kommunikált velünk. Kinek mit mond 200 millió dollár, én nem tudom. Idővel úgy is minden ki fog derülni.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: gizmodo.com)