Jump to content

A Verizon tovább terjeszkedik a tartalomszolgáltatásban

2016. 07. 31. 15:00

Üzlet kötettett a Yahoo és az amerikai telekommunikációs szolgáltató, a Verizon között, miszerint előbbi 4,83 milliárdért megválik néhány részlegétől az utóbbi javára.

4,83 milliárd nem tűnik sok pénzek ilyen hatalmas vállalatokról lévén szó, de mivel csak a korábban már ismertetett koncepciónak megfelelően, nem a teljes Yahoo felvásárlásáról, csupán néhány részlegének átvételéről beszélünk, így azért ez se olyan rossz pénz. Konkértan a Yahoo keresőjéért felelős részleget, valamint a kommunikációs és digitális tartalmakkal foglalkozó részleget vette meg ezért a pénzét (+- pár szabadalom meg védjegy) a Verizon. Kérdés már csak az, hogy minek?

Na de akkor miért beszélünk felvásárlásról? Mert bár a Yahoo piaci értékének nagyobb részét képező elemek továbbra is a Yahoo birtokában maradnak (például más cégekben szerzett részesedések és tulajdonjogok), de a valódi tevékenységeket végző része az szépen átkerült a Verizon kezébe.

Miért jó ez az üzlet Yahoo-nak? Megtarthatja a 15%-os részesedését az Alibaba vállalatban és az egyéb szintén értékes Japán befektetéseit. Közben pedig kipucolja a hátsókertjében terebélyesedő startup temetőt és még pénzt is kap érte.

Miért jó ez a Verizon telekommunikációs szolgáltatónak? Az amerikai telkom. cég korábban már lőtt magának egy AOL-t és egy Engadget-et. Akkor azzal a felvásárlással elkezdett nyújtózkodni a tartalomszolgáltatás felé is. A Yahoo fentebb említett részlegeinek felvásárlásával a Verizon tovább folytatja ezt a mozdulatsort, például a Tumblr és a Flickr átvételével, hogy csak néhány komolyabb tételt említsünk. Ezzel a kis üzlettel 22 évnyi hirdetési és tartalomszolgáltatási tapasztalatra és technológiára is szert tettek valamint a világ egyik legerősebb keresőjére. Ez azt jelenti, hogy a Verizon a korábbinál sokkal nagyobb mennyiségű hirdetési felültett tud majd értékesíteni és sokkal fifikásabb technológiával.

Úgy tűnik, hogy az Google és az Apple mellett egy újabb nagypályás játékos kezd összeállni.

(Forrás: engadget.com)