Jump to content

Mától hirdetések öntik el a Tumblr blogokat

2016. 07. 28. 16:00

A Tumblr szép csendben egy újfajta hirdetőprogramot készül bemutatni, ami azt jelenti, hogy ezután a kedves felhasználók reklámokat láthatnak majd a saját blogjaikon.

A vállalat nem igazán fejtette ki pontosan hogyan is fognak működni ezek az új reklámok, de úgy tűnik, hogy valószínűleg a Creatrs program kiterjesztéseként fognak érkezni. A hirdetés lehetősége elér majd  minden tumblizót függetlenül attól, hogy velős mémeket gyűjtögetünk vagy vámpírnyusziról meg természetfeletti kiskacsákról szövünk történeteket. A programhoz bárki csatlakozhat, aki megfelel a feltételeknek és még akár pénzt is lehet vele keresni, de erre inkább csak az év későbbi részében számítsunk.

Azért azoknak se kell rögtön kaszát-kapát ragadni, akik nem akarnak hirdetéseket. Bár alapból bekapcsoltan érkezik a beállítások közé az on-blog advertising opció, de semmi se gátol meg minket, hogy kikapcsoljuk. Azonban még nem kapcsoljuk ki, addig ott lesznek a huncut kis reklámok a Tumblr föloldalának slide-out szekciójánál és a mobil-applikációban is. A változtatások elvileg a mai naptól kezdve lépnek érvénybe, de még momentán ne lepődjünk meg, ha nem találkozunk velük.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)