Jump to content

Szerezd meg hát mind – A Pokémon Go app megtette

2016. 07. 25. 13:00

Azt hisszük, hogy a Pokémon Go applikációval elkaphatjuk a pokémonokat, pedig sokkal inkább a Pokémon Go kapott el minket, de úgy tényleg mindenkit.

Az Apple hivatalosan is megerősítette, hogy az App áruház statisztikái szerint a Pokémon Go a valaha volt legnépszerűbb játék, ha a debütálásának első hetére eső letöltések számát vesszük alapul. Tette ezt annak ellenére, hogy hivatalosan csak az Egyesült Államok, Ausztrália és Új-Zéland területén élők tudták beszerezni a játékot az első héten. Nem rossz mi? Pedig a java még csak ezután jött 26 újabb ország, majd a napokban Japán bevonásával.

A Niantic játékának hihetetlen sikere, a Nintendo részvényeinek még hihetetlenebb árrobbanásához vezettek, ami dollármilliárdokat hozott a cégnek. Gyakorlatilag sikerült megdupláznia a részvényei árát és az emelkedés még mindig tart. A játékban, ami innen oda vezetheti az embereket már más cégek is kezdik meglátni a fantáziát, mint például a McDonald’s, aki szponzorált hirdetőként tűnt fel a Niantic oldalán. Ilyen siker után biztosra vehetjük, hogy lesznek hasonló játékok, mint a Pokémon Go, de valószínűleg még jó darabig nem fogunk látni ilyen óriási sikert, mint amit ez a játék eltudott érni ilyen hihetetlenül rövid idő alatt. Hihetetlen.

(Forrás: itmozaik.hu Fotó forrása: pixabay.com)