Jump to content

30 év börtönt is kaphat a Kickasstorrents atyja

2016. 07. 22. 13:00

Artyom Vaulint a Kickasstorrentst működtető férfit Lengyelországban érte utol az igazság, miközben az amerikai hatóságok lekapcsolták az oldala domainjeit is.

Az világ 69. legnépszerűbb oldalára csaptak le a minap. Az üzemeltetőjét pénzmosással vádolják, amiért ha elítélik, akkor hosszú évtizedekre lecsukják.

Bár a feltételezések szerint több tízmillió dollárt is kereshetett a kalózoldalával az ukrán származású Artyom Vaulint, valójában ennél sokkal nagyobb kárt csinált a tartalomszolgáltató iparnak. Becslések szerint az okozott kár összege elérheti a milliárd dolláros nagyságrendet. A Kickasstorrents mégis viszonylag zavartalanul működött 2008 óta hála Vaulin kifinomult rendszerének, amivel ügyesen eltudta kerülni eddig a jogi következményeket.

Igaz kérdéses, hogy valójában most is milyen eredménye lesz az egész hercehurcának, hiszen a jelek szerint a Kickasstorrents egyszerűen elköltözik más domainekre és minden megy tovább, ahogy eddig csak talán Vaulin nélkül, ha őt sikerül megfogni a bíróságon is.

(Forrás: engadget.com)