Jump to content

Tovább folytatódik az Instagram dinamikus növekedése

2016. 06. 22. 16:00

A népszerű képmegosztó szolgáltatás egy rövid posztot tett közé a minap, amiben bejelentették, hogy elérték az 500 milliós mérföldkövet a regisztrált felhasználók tekintetében.

Tény, hogy a Facebook magasan vezet a maga 1,6 milliárd felhasználójával és még a Whatsappnak is van 1 milliárd körüli havi felhasználója, így az Instagram a maga kis félmilliárdos mérföldkövével eltörpülni látszik mellettük. Azonban azt is érdemes figyelembe venni, hogy az Instagram 9 hónap alatt szedett össze újabb 100 millió felhasználót, ami növekedési szempontból nagyon ígéretes. Továbbá a regisztrált felhasználók száma egy dolog, de a nap szinten aktív felhasználok tekintetében is rendkívül jól áll a képmegosztó szolgáltatás. Több mint 300 millió felhasználó használja az Instagram szolgáltatásait naponta.

Kérdés csak az, hogy ez a növekedés meddig tartható? Ha az utóbbi 18 hónapot nézzük, akkor az idő alatt 200 millió új felhasználót vonzott be az Instagram. Jelenleg nem úgy néz ki, hogy lassulna a növekedés. Ilyen tempóban azonban elkerülhetetlen, hogy maga a rendszer is kicsit átalakuljon, amit a felhasználók néha nehezen emésztenek meg (lásd például a Facebook-szerű hírfolyam algoritmus) és ez is befolyásolhatja a képmegosztó szolgáltatás népszerűségét.

(Forrás: engadget.com)