Jump to content

Nem kell már sofőr se majd az új Rolls-Royce mellé

2016. 06. 17. 13:00

Ha otthon a garázsba leszaladva nem is találunk egy Rolls-Royce autót, de legalább ebben a 360 fokos videóban megnézhetjük milyen belülről.

A Rolls-Royce luxusautó gyártó világmárkánál is meglátták a fantáziát az önvezető autók koncepciójában. Persze azért az ő terveik össze se hasonlíthatók az eddig ilyen témában látott, hétköznapokhoz tervezett elképzelésekkel.

Képzeljünk el egy közel 6 méter hosszú luxusautót, ami egyértelműen a méreteivel kívánja kifejezni az általa szállított személyek nagyságát. Ez lenne a Rolls-Royce Vision Next 100 névre keresztelt önvezető jármű. Az autót egy eddig sehol se látott mesterséges intelligencia vezérli, akit Eleanor néven szólíthatunk. Eleanor egy igazán nagyszerű, illemtudó sofőr. Nyitja-csukja az ajtókat és még virtuális piros szőnyeget is vetít az illusztris utasok lába elé. A tervezők már azt is megálmodták, hogy mivel sofőr úgy sincs így annak helyére a tágas utastérbe egy hatalmas luxus elefántcsontszínű trónus kerülne.

Persze a Vision Next 100 csak egy koncepció momentán, amihez hasonló várhatóan majd úgy 2040-es évekre kerül ki a forgalomba, addig is gyönyörködjük a videóban.

(Forrás: engadget.com)