Jump to content

Augusztus 5-ig kell búcsút vennünk a régi Yahoo Messengertől

2016. 06. 12. 10:00

Több mint 18 évig szolgált minket hűen és juttatta célba emotikonokkal megtűzdelt sziporkáinkat a jó öreg Yahoo Messenger.

A Yahoo bejelentette, hogy leállítja a régi Messenger működését augusztus 5-én. Az alkalmazás még 1998-ban indult el, ami azt jelenti, hogy nálunk már fogyaszthatna alkoholt. A szép kort megélt szolgáltatás hamarosan elvágtat a naplementébe, hogy átadja a helyét egy a cég által fejlesztett modernebb üzenetküldő szolgáltatásnak.

Az öreg applikáció egyébként még bizonyos körökben most is elég népszerű. Például a VentureBeat rámutatott, hogy az ázsiai-csendes-óceáni térségben sokan használták a programot és a Bloomberg szerint még most is van egy furcsán erős felhasználói bázisa az olajkereskedőkből, akik az árakról pletykálnak a program segítségével. A jelek szerint ez a két tábor nem elég a Yahoo számára, hogy életben tartsa ezt a dinoszauruszt.

Augusztus 5. után már senki se tud majd bejelentkezni az öreg üzenetküldő alkalmazásba és a harmadik féltől származó Yahoo API-t használó programok se lesznek működőképesek.

(Forrás: engadget.com)