Jump to content

League of Legends-es chat logokkal szűrte ki a Riot a rossz alkalmazottakat

2016. 06. 11. 10:00

A fejlesztők közelebbről is szemügyre vették, hogy hogyan viselkednek az alkalmazottak játék közben és nem minden esetben tetszett nekik, amit találtak.

Sajnos az online játékokban szinte elfogadott a csúnya, illetlen beszéd és a tisztelet teljes hiánya. Ez a fajta viselkedésforma aztán visszaköszönhet az emberek hétköznapi vagy munkahelyi megnyilvánulásaiban is, ahol viszont már egyáltalán nem elfogadható. Persze ideális esetben sehol se kéne, hogy elfogadható legyen bármilyen szinten, de ez egy másik történet. A mi történetünk most csak a Riot Gamesről, a MOBA óriás League of Legends fejlesztőiről és az ő alkalmazottairól szól. A cég természetesen tisztában van a fentebb tendenciával, ami az online játékokat illeti és bizony ők sem szeretnének olyan munkatársakat, akiknek esetlegesen a játékbeli elfogadhatatlan viselkedésük visszaköszön a munkahelyen is.

A Riot Games úgy találta, hogy a tőlük tavaly kirúgott emberek negyedénél szintén „szokatlanul magas” toxikus viselkedés volt tapasztalható a játékban. Úgy döntöttek, hogy ezt az információt megpróbálják proaktívan a probléma kezelésére felhasználni a megmaradt alkalmazottaknál. Az in-game chat logok alapján beazonosították a problémás alkalmazottakat és elbeszélgettek velük. A 30 legproblémásabb és egyébként viszonylag új alkalmazott a cégnél két táborra lett kiválogatva. Az egyik csapat szigorú figyelmeztetést kapott még a másik csapatnak kiadták az útját.

A folyamat során rengeteg alkalmazott felismerte és szembenézett a játékbeli problémás viselkedésével. Többen megbánták a dolgot és kifejezték törekvésüket, hogy nem csak megfontoltabb játékosok, de jobb emberek is legyenek.

Mindig is lesz különbség az emberek online és a valós világban megfigyelhető viselkedése között. Az, hogy valaki csúnyán viselkedik egy MOBA játékban a csapattársaival még nem jelenti azt, hogy a való életben is megtenné vagy akár a munkahelyen. Mindenesetre a Riot adatai szerint megfigyelhető egy ilyen tendencia szóval, ha jó alkalmazotnak akarunk számítani egy ilyen cégnél, akkor nem árt figyelnünk arra, hogy hogyan viselkedünk az online játékokban.

(Forrás: engadget.com)