Jump to content

50 000 dollárt vasal be a PayPal egy Twitch trollon

2016. 06. 09. 16:00

Egy ausztrál tinédzser életre szóló leckét kapott arról, hogy miért ne osztogasson el poénból 50 000 dollárt anyuék hitelkártyáját használva.

Anthony Archer úgy gondolta megviccel néhány Twitch streamert (például LegendaryLea-t és NoSleepTV-t) azzal, hogy PayPal-ról adományoz nekik egy csomó pénzt, de egy hónapra rá törli az átutalásokat. Gondolta ezzel „vicces” helyzetbe hozza a streamelésből élő embereket, de végül ő faragott rá. A PayPal nem, hogy nem találta viccesnek ezt, de eszük ágában sincs nem bevasalni az 50 000 dollárt (kb. 13 656 016 forintot). A fiatalember ráadásul úgy tűnik, hogy a szülei hitelkártyáját használta fedezetül, így valószínűleg otthon is előveszik majd ezért a kis mókázásért.

Archer trollkodásának persze sokan bedőltek a streamerek közül, ami nem csoda, hiszen néha tényleg nagy összegű és valódi adományok érkeznek be a támogatóktól. Mindenesetre ez egy jó emlékeztető, hogy milyen kockázatokat rejt, ha valaki megélhetése a közösség adományaitól függ. Kivétel persze, ha egy olyan biztonságos hálózat áll az átutalások mögött, mint a PayPal, aki nem fogja hagyni, hogy felkopjon az állad egy hasonló trollkodás miatt.

(Forrás: engadget.com)