Jump to content

Néhány nagy weboldal jelszócserére kérhet minket

2016. 06. 07. 13:00

Ne lepődjünk meg, ha olyan e-mailt kapunk Netfilx vagy a Facebook oldaltól, ami jelszócserére kér minket, mert jó okuk van rá.

Talán jobb előre tudni: Egy korábbi biztonsági rés miatt bekövetkezett adatszivárgás nyomán néhány weboldal arra kérheti az érintett felhasználóit, hogy változtassák meg aktuális belépési adataikat. Brian Krebs kiberbiztonsági szakértő elmondása szerint több nagy cég (beleértve streamszolgáltatásokat és közösségi oldalakat) is azon ügyködik, hogy a korábban más oldalak biztonsági rései miatt kiszivárgott felhasználói adatokat átnézze és ha egyezést talál a saját felhasználóinak adataival, akkor az adatainak megváltoztatására kérje az érintett felhasználókat. Ha még emlékszünk, akkor tudjuk, hogy van miből válogatni. Nemrég több millió Linkedin, Thumblr és MySpace felhasználó bejelentkezési adatait adták el hacerek, amit az elmúlt néhány évben szedtek össze.

Krebs szerint a Netflx már el is kezdte kiküldeni a jelszóváltoztatásra felszólító üzeneteket a felhasználóinak. Legyünk mi is résen. Töröljük az inaktív profiljainkat, védjük adatainkat és ahol csak lehet egyedi jelszavakat alkalmazzunk.

(Forrás: engadget.com)