Jump to content

A Toyota is licitál a Boston Dynamics vállalatra

2016. 06. 03. 16:00

Az alapvetően autógyártóként ismert Toyota két olyan robotikával foglalkozó vállalatra és szemet vettet, amit a Google eladni kíván.

\"\"

Az elmúlt pár hónapban kiderült, hogy a Google szülővállalata az Alphabet szabadulna a robotikai divíziójának bizonyos részeitől, mint például a Boston Dynamics és inkább az önvezető autó projektre fokuszálna. A Toyota Kutatóintézete már a kezdetek óta szeretett volna lecsapni a Boston Dynamics vállalatra, de a Nikkei riportja szerint ennél többet is esz az autógyártó. A Boston Dynamics mellett a Google egy másik robotikai cégét a Schaft vállalatot is készül megvásárolni. A hírek szerint a Toyota Kutatóintézete 1 milliárd dollárt fog felhasználni a költségvetéséből, hogy felvásárolja mindkét említett robotikai céget. A Toyota kutatóintézete egyébként tavaly novemberben jött létre azzal a céllal, hogy mesterséges intelligenciát és robotikát fejlesszen a Toyota önvezető autóihoz. Az első gyár is megnyílt már a Szilikon Völgyben még januárban.

Az üzlet hivatalos bejelentésére az Alphabet és a Toyota között már valószínűleg nem kell sokat várni. Reméljük nem itt ér végett az Atlas és az AlphaDog robotok története.

(Forrás: engadget.com)