Jump to content

A Tesla ünnepélyes megnyitót rendez az új gyárának

2016. 05. 30. 16:00

Bár az új Gigafactory még nem pörög teljes kapacitáson, de az elektromos autókat gyártó céget ez nem akadályozza meg abban, hogy csapjon egy átadó partit.

A komplexum hivatalos debütálására július 29-én kerül sor bár a gyár még messze nincs kész, de azért várnak minden kedves Tesla rajongót szeretettel az ünnepségre.

A Tesla Gigafactory egy nagy lépés az olcsóbb elektromos autók irányába. Jelenleg az akkumulátor a legnagyobb probléma, ami akadályozza az elektromos autók elterjedését. Momentán nincs olyan gyár vagy cég, ami képes lenne kiszolgálni a Tesla növekvő akkumulátor igényeit. A Gigafactory pontosan ezt a hiányt szándékozik kielégíteni a piacon. A cél a lehető legolcsóbb  akkumulátorok gyártása, amik drasztikusan levihetik az elektromos autók árát.

A kissé kapkodósnak tűnhető átadóünnepség magyarázata, hogy a Tesla iszonyatos nyomás alatt áll. A gyárnak minél előbb be kell indulnia, hogy előállítsa a Model 3-hoz szükséges akkumulátor készleteket. A tervek szerint a gyárnak 2018-ra évenként 500 000 autóhoz szükséges akkumulátort kell kitermelnie. A Tesla kétség kívül kulcsfigura az elektromos autók jövője szempontjából éppen ezért nagy a feszültség a gyár és a befektetők részéről is, hogy mennyiben képes a vállalat teljesíteni ezeket a terveit és megfelelni az elvárásoknak.

(Forrás: teslacentral.com)