Jump to content

Pepper a robot megnyílik az Android világ felé

2016. 05. 20. 16:00

A SoftBank dédelgetett robotprojektjének továbbnevelgetése végett megkereste a Google vállalatot, aki boldogan beszállt a buliba.

Pepper-ről már sokat beszéltünk korábban (például itt, itt és itt). A robot már nem mai csirke, sőt már komoly konkurenciája is akad. Mindennek fényében, bár a robot elég népszerű, de a Softbanknak lépéseket kellett tennie, hogy ez így is maradhasson. Eredetileg a SoftBank vezérigazgatója Masayoshi Son teljesen zártan akarta kezelni Pepper platformját. Ez az elgondolás azonban plusz költségeket és lassabb értékesítést vont maga után, amin a cég most változtatni fog.

A SoftBank továbbra is használni fogja a Naoqi operációsrendszert Pepper hardverének irányításához, de a robot mellkasára szerelt tableten Android fog futni. Nem tudni pontosan pénzben kifejezve milyen üzlet kötetett A Google és a SoftBank között, se azt, hogy a robot mennyiben fog tudni profitálni az Android applikációk előnyeiből, de a nemrég bejelentett Google Assistant AI például kifejezetten hasznára lehetne egy ilyen humanoid robotnak.

A SoftBank még mindig próbálja kitalálni, hogy milyen célokra lehetne használni Peppert, de ehhez további érdeklődőkre és fejlesztőkre lesz szükség, ami ezzel a húzásukkal talán meg is lesz hamarosan.

(Forrás: engadget.com)