Jump to content

Az FBI megvásárolta az „eszközt”, hogy feltörje a San Bernandino iPhone-t

2016. 04. 09. 16:00

Előző héten az USA Igazságügyi Minisztériuma ejtette a titkosítási ügyet az Apple ellen, mert találtak egy „harmadik felet”, aki megoldotta nekik a problémát.

Némi segítséggel az USA kormánya képes volt hozzáférni a San Bernadino-ban lövöldöző Syed Rizwan Farook iPhone 5C készülékének tartalmához és ezen a héten az FBI igazgatója James Comey néhány plusz részletet is ismertetett az ügyel kapcsolatban. Kiderült, hogy az USA kormánya vásárolta meg azt az „eszközt”, amire Comey hivatkozott, és amit elméletben egy meg nem nevezet harmadik fél biztosított számukra a telefon meghackeléséhez. Comey arra nétve nem adott tájékoztatást, hogy már rendelkezésre állt a technológia vagy kifejezetten ehhez a jogi csatához hozták létre.

Ahogy azt várni lehetett az FBI elég szűkszavú marad ennek a bizonyos meg nem nevezett harmadik félnek a kilétét illetően, aki ezt a rendkívüli segítséget összehozta nekik. Mindenesetre az FBI úgy tűnik, bizalommal tekint erre a külső rejtélyes tényezőre a történetben és igyekeznek megvédeni őket a nyilvánosságtól.

A kormány még fontolgatja, hogy ismertesse-e az Apple céggel, hogy akkor végül hogyan is sikerült bejutnia valami ismeretlen kormánnyal pacsizó szervezetnek az elvileg feltörhetetlen telefonjukba. Az FBI igazgatója szerint az együttműködés nem tűnik valószínűleg ebben a helyzetben. Az Apple számára pedig egyre kínosabbnak ez az ügy.

(Forrás: engadget.com)