Jump to content

A Skype botok úgy beszélnek hozzánk, mint egy keresőmotor

2016. 03. 31. 13:00

Korábban a Microsoft bejelentette, hogy integrál chatbotokat a Skype rendszerébe. Nos, az eredményen még lehetne mit csiszolni.

Az integrált chatbotoknak egy funkciójuk van: Gyors kommunikáció vállalatokkal és szolgáltatásokkal. Ezt a funkciót tökéletesen el is látják a Microsoft Build 2016 keynote rendezvényén bemutatottak alapján. Foglalhatunk hotelszobát a WestinBot segítségével, vagy rendelhetünk pizzát a Domino’s Bottal. Sajnos ez az újdonság még nem elérhető a nyilvánosság számára, de a napokban érkezik frissítés formájában a Skypehoz.

A nyilvánvaló praktikusságon túl egy gond mégis csak akad az új chatbotokkal, ha nagyon kukacoskodni szeretnénk: Nem igazán viselkednek emberi beszélgetőpartnerként. Kifejezetten csak speciális kulcsszavakra reagálnak és figyelembe véve, hogy milyen chatbotokról van szó, talán ez se igazán felróható. Mégis, ha nem egy specifikus célunk van, amire ezek a botok kifejezetten megoldást kínálnak, akkor jobban járunk a Google keresőjével, legalábbis most még.

(Forrás: engadget.com)