Jump to content

A Yahoo is beszáll az eSport világába

2016. 03. 04. 13:00

Nem meglepő, hogy a Yahoo is szeretne kikanyarintani magának egy szeletet a dinamikusan növekvő eSport bizniszből. Ennek a nemes szándéknak köszönhetően üdvözölhetjük mérsékelt lelkesedéssel az újonnan létrejött Yahoo eSport oldalukat.

Íme, egy újabb cég, aki létrehozott egy újabb oldalt, ami arra csábit minket, hogy szabadidőnket profi eSport játékosok összecsapásának követésével töltsük. Ahogyan a Yahoo Sports Media alelnöke Bob Condor fogalmazott: „hihetetlen lehetőséget lát” a cégük az eSport közönségének meghódításában. Nos, ki ne szeretne 226 millió potenciális nézőt magához édesgetni és kitudja, hátha a Yahoo tud majd valami olyat mutatni, ami lenyomja az egyre szaporodó konkurenciát.

Ha egy gyors pillantást vetünk az oldalra, akkor rögtön látható is, hogy a Yahoo milyen játékokra kíván koncentrálni. CS:GO, Dota 2, Heroes of the Storm, League of Legends és Street Fighter V csatornákat nézhetünk. Feltételezhetően majd itt is minden komolyabb rangos eSport eseményt követhetünk, de egyelőre kérdéses lehet, miért választaná valaki az eSport közvetítésében újnak számító Yahoo-t a már bevált és megszokott csatornákkal szemben.

(Forrás: engadget.com)