Jump to content

Valóban csak egy iPhone feltöréséről lenne szó?

2016. 02. 24. 13:00

Emlékszünk még, hogy milyen makacsul ragaszkodott az FBI vezetője ahhoz, hogy ők csupán egyetlen egy speciális esetben szeretnének hozzáférést kizárólag egy iPhone adataihoz? Mint kiderült a barátaik az Igazságügyi Minisztériumban teljesen másként ismerik ezt a sztorit.

A Wall Steet Journal által felfedett információk alapján az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma jelenleg nagy erőfeszítésekkel tolja előre azokat a bírósági ügyeket, amikben hozzáférést szeretnének nem kevesebb, mint 12 különböző iPhone készülékhez. A lap forrásai szerint egy 18. századi jogszabály az „All Writs Act” segítségével akarnak érvényt szerezni az FBI kérésének.

Azzal, hogy Tim Cook nyilvános levélben ment szembe a bíróság és az FBI kérésével, sikerült komoly támogatói tábort kovácsolnia maga mögé az ő illetve az Apple álláspontját pártoló cégekből. Ugyanakkor kormányzati oldalon is gyülekezni látszanak olyan erők, amiket nem szabad alábecsülni, ráadásul a tech cégek, se mind értenek egyet Cook hozzáállásával. Vajon ha megmérettetik a tech világ és az amerikai kormányzás, akkor ki jön ki győztesen és milyen hatással lesz mindez ránk mezei fogyasztókra?

(Forrás: engadget.com)