Jump to content

Nagy lépésre készül az Instagram a felhasználóinak védelmében

2016. 02. 17. 10:00

Az Instagram nyugodtan besorolható a nagyok közé, ha közösségi média platformokat csoportosítjuk.  A 10 legnépszerűbb felhasználójuknak fejenként több mint 30 millió követője van. Ennél fogva néhány fiók komoly értéket képvisel, aminek a védelméért egy nagy újítás bevezetésére adta a fejét a cég.

Nevezetesen az Instagram fejlesztői úgy döntöttek bevezetik a kétlépcsős azonosítási rendszer az oldalaikon. Erre azért van szükség, mert a képmegosztás alapú közösségi hálózat egy-egy híresebb felhasználója komoly pénzeket tudd leakasztani, ha például egy két terméket kiposztol. De, ahogyan a hirdetők felfigyeltek erre a platformra, úgy egyúttal a hackereknek is célpontjává váltak az Instagram-felhasználók fiókjai.

A TechCrunch szerint, az Instagram már tavaly óta teszteli a kétlépcsős rendszert, ami egyébként egy kicsit elfog térni attól, amit eddig máshol láthattunk. Amikor a felhasználók első alkalommal aktiválják ezt a szolgáltatást, kapni fognak egy újraindító kódot, amit le kell jegyezniük, vagy képernyőkép mentést csinálni róla.

Az új beléptetési rendszert a mai naptól folyamatosan aktiválják, így már nem kell sokat várni és mi is igénybe vehetjük ezt a funkciót.

(Forrás: engadget.com)