Jump to content

Így telt a január az IT-Mozaikkal (1. rész)

2016. 01. 31. 13:00

2016 igen kedvezően startolt azok számára, akik az informatika szerelmesei. Egyrészt idén is megrendezésre került a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai expó (CES), ahol számtalan ígéretes kütyüt láthattunk és próbálhattunk ki, ám ezenkívül is rengeteg érdekes fejlesztésről és eseményről adtunk hírt. Most a legérdekesebbeket még egyszer csokorba szedtük. Jöjjön hát a kétrészes összefoglaló első fele:

Mindenképpen az egyik legjelentősebb hír, hogy a jelek szerint a csillagászok megtalálták a naprendszerünk 9. bolygóját. Viszont sajnos végleg elveszítettük a kapcsolatot a Philae űrszondával.

Aminek szintén sokan örültek, hogy végre valahára megérkezett Netflix Magyarországra is és szintén ebben a hónapban volt szerencsénk hírt adni arról, hogy Pewdiepie létrehozza a saját szórakoztató hálózatát.

Hivatalosan is bejelentésre került, hogy „HaLow” néven érkezik az új 802.11ah WiFi szabvány.

Megtudhattuk, hogy este 9 a legideálisabb időpont az online ismerkedésre az OKCupid és a Tinder oldalain. S bár nem ezeken a randi oldalakon, de ebből a cikkünkből megismerkedhettünk Drinky robottal a világ egyik legjobb ivócimborájával.

Kiderült, hogy 1,4 milliárd okostelefont adtak el tavaly, illetve hogy továbbra is a Samsung értékesítette a legtöbb eszközt (81,3 millió darabot), míg a dobogó második helyére szoruló Apple is döntött egy saját rekordot ugyanis már több mint 1 milliárd aktív eszközük van szerte a világban.

De ez még mind semmi, a januári összefoglaló második felét itt olvashatod tovább.

(Forrás: itmozaik.hu)