Jump to content

A Samsung most is egy rakat pénzt keres, de 2016 nehéz lesz

2016. 01. 28. 10:00

A koreai tech-óriás cég a Samsung nemrég adott jelentést a negyedéves pénzügyi eredményeit illetően, amik rövidtávon nézve most nem olyan kecsegtetők, de azért évről-évre nagyon is jól elboldogulnak.

Az utolsó decemberben zárult negyedév profitja 5 milliárd, ami komoly visszaesés az azt megelőző harmadik negyedéves 6,1 milliárdhoz képest. Samsung szerint a háttérben az LCD tévék árának csökkenése és az okostelefonok iránti kereslet visszaesése áll. Viszont a megelőző évhez képest 16,2%-kal nőt a negyedik negyedév eredménye, így nézve már mindjárt nem is hangzik olyan rosszul, azaz 5 milliárdos profit sem.

A Samsungnak is várhatóan nehéz év lesz 2016. Az üzleti környezet alakulása nem kedvez a mobileszközöket gyártó cégeknek.  Azért így is eladtak több mint 9 millió tabletet az utolsó negyedévben és az alsóközép-kategóriás okostelefoneladások számát is sikeresen növelték. De ha ez nem lenne, akkor se kellene félteni a Samsungot, hiszen akár csak mondjuk a nagy riválisuk az Apple ők is több lábon állnak bevételi forrásaikat tekintve.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)