Jump to content

Pepper a robot egy egész telefonbolt személyzete lesz

2016. 01. 27. 10:00

Ha választanunk kell két bolt közül, akkor sokszor az dönt, hogy hol jobb a kiszolgálás vagy épp kedvesebb a személyzet. Na de mit szólnánk ahhoz, ha egy robottól vásárolhatnánk?

A Softbank robotkomornyikja hatalmas sikert aratott anno. A Pepper névre hallgató robotot, ahogy piacra került rögtön elkapkodták az utolsó szálig.

Most a cég úgy határozott ideje bemutatni, hogyan működik Pepper üzleti környezetben, ezért egy komplett telefon szaküzletet bíznak rá. Így ha ú telefont szeretnénk már ettől a szelíd terminátorral is köthetünk üzletet a kérdés csak az, hogy szeretnénk-e vagy jobban ragaszkodunk az emberszerűbb kiszolgáláshoz? Mindenesetre, aki kíváncsi annak csak március végéig kell várni, hogy maga is megleshesse Pepper értékesítői képességeit élőben. A robot képes lesz útmutatást, tanácsot adni a vásárláshoz és akár el is cseveghetünk vele. Azonban a Softbank most csak egy rövid ideig, kísérleti jelleggel adja kölcsön Peppert a telefonárusításhoz, ezért legyünk résen, ha el szeretnénk csípni személyesen is.


(Forrás: engadget.com)