Jump to content

Így készül a kávé a Nemzetközi Űrállomáson

2016. 01. 25. 12:00

Még ott éppen nem tartunk, hogy űrkonyhás asztronauta-szakácsműsorokból lessük el a következő ebéd ötletét, de már jó úton vagyunk. Az Európai Űrügynökség asztronautája, Tim Peake mutatja be nekünk, hogy készíthetünk magunknak egy jó kávét, ha legközelebb a Nemzetközi Űrállomásra tévedünk.

Az élet néha nehéz és a reggelek is néha nehezebben indulnak, mint máskor. De ne higgyük, hogy ez csak a Földön van így. Bizony a Nemzetközi Űrállomáson élő asztronautáknak is hiányzik a kávé még talán jobban is, mint nekünk, de ezt a "létszükséget" szerencsére odakinn is el tudják készíteni, méghozzá nem is akárhogy.

Az alábbi videóban Tim Peake prezentálja nekünk az űrkávé készítésének esszenciáját. Először is szükségünk lesz egy csúcstechnológiás vízforralóra. Ezután előrántunk egy adagot a legjobb vákuum tasakba csomagolt kávés, tejszínes és cukorpótlós keverékünkből. Eddig egyszerű igaz? Nem is lesz már nehezebb. Fogjuk, a csomagot ráillesszük a szuperszonikus vízforralónkra, mely forró vizet fecskendez bele és már kész is a lehető legfinomabb kávé a környéken (legalábbis míg nem költözik egy Starbucks az űrállomás közelébe).