Jump to content

Kaliforniai jogalkotók tiltanák a telefonok titkosítását 2017-től

2016. 01. 22. 16:00

Egy Kalifornia államban benyújtott törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy minden kaliforniai digitális biztonsága veszélybe kerüljön csak, hogy néhány bűnöző ellen könnyebb legyen lefolytatni a büntetőeljárást.

A benyújtott törvényjavaslat szerint Kaliforniában 2017-től tilos lenne olyan mobiltelefont eladni, amely alapértelmezetten titkosítást használ. 2017 január elsejétől a gyártóknak vagy a szolgáltatóknak lehetőséget kell biztosítaniuk a készülékek titkosításának feltörésére. Aki ennek nem tesz eleget, az 2500 dolláros büntetésre számíthat telefonkészülékenként.

Ha elfogadják a törvényjavaslatot, akkor az valószínűleg fel fogja biztatni más államok törvényhozását is hasonló törvényjavaslatok benyújtására és elfogadtatására. Kérdés ebben az esetben, hogyan fognak reagálni a mobilgyártók. Megmakacsolhatnák magukat, de az nem lenne túlontúl jó húzás pénzügyi szempontból, így várhatóan meghajlanak a törvény előtt. Reméljük, ez nem kell, hogy bekövetkezzen és a törvényjavaslat ebben a formájában nem kerül elfogadásra.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)