Jump to content

Microsoft: Az új processzorok csak a Win 10-zel működnek majd

2016. 01. 18. 12:00

A következő generációs AMD, Intel és Qualcomm chipkészlettel szerelt processzorokat csak a Windows 10 fogja tudni kezelni, azaz a Microsoft nem nyújt támogatást a Windows korábbi verzióihoz.

Folytatódik a rémálom azoknak, akik mindenáron elszeretnék kerülni a Windows legújabb verziójára történő frissítését. Az új processzorok egyáltalán nem lesznek kompatibilisek a Microsoft Windows korábbi verzióival, kizárólag a Windows 10-zel. Ráadásul, a már létező processzorok esetében is válogatósnak kell lennünk, ugyanis a Microsoft kiadott egy listát azokról az Intel Skylake processzorokról, melyeket már csak egy rövid ideig, 2017 július 17-ig hajlandó támogatni a Windows 7 és 8.1 operációsrendszerek számára.

Sok vállalati ügyfél ragaszkodik a régebbi Windows verziók valamelyikéhez még akkor is, amikor új hardvereket vesznek vagy lecserélik a teljes számítógép állományt egy újabbra. Mostantól ez nem lesz opció. Aki új processzort szeretne, annak meg kell majd barátkoznia a Windows 10-zel, mely a jelek szerint egyébként is elkerülhetetlen lesz előbb-utóbb.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)