Jump to content

Van megoldás, ha nem kell több értesítés a Win 10-re való frissítésről

2016. 01. 15. 14:00

Bizony vannak, akik szerint a Microsoft kicsit túl erőszakosan tukmálja Windows operációs rendszerének legújabb verzióját. Aki pedig szeretne egy régebbi verziót használni annak egy idő után kifejezetten idegesítő lehet a folyamatosan felugráló értesítés, de itt a megoldás.

Nehéz megmondani, hogy a Microsoft folyamatosan felugráló üzenetei a Windows 10-re való frissítésről fokozzák-e az újabb rendszerre való áttérési kedvet vagy csak szimplán az őrületbe kergetik azt, aki nem kér belőle, de annyi biztos, hogy nem mindenkinek szimpatikus ez a módszer. Még mondjuk egy agresszív porszívóügynökre jóízűen rácsaphatjuk az ajtót, addig a Windows frissítésről szóló értesítéseket nem igazán lehet elküldeni melegebb éghajlatra, pontosabban eddig nem lehetett.

Ha nem félünk egy kicsit belemászni a Windows operációs rendszerünk rendszerleíró adatbázisába, akkor van mód rá, hogy blokkoljuk a nem kívánt frissítési értesítéseket. Hála az égnek a Microsoft maga is felismerte a felhasználói igényeket és közzétett egy útmutatót, aminek a lépéseit követve kikapcsolhatjuk az idegesítő üzeneteket.  Egyúttal arra is felhívják a figyelmet, hogy a rendszerleíró adatbázis módosításakor óvatosan kell eljárni, mert bármilyen helytelen módosítás komoly problémákhoz vezethet.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)