Jump to content

A Tinder pontszámmal osztályozza, mennyire vagy kívánatos

2016. 01. 12. 12:00

Aki Tindert használ, már biztosan gondolkozott azon, hogy vajon milyen gépezet dolgozik a társkereső applikáció mögött. Ezt a Fast Company az egyik Tinder fejlesztőre, mint információforrásra hivatkozva most elárulta nekünk.

Ahogy azt sejteni lehetett, a Tinder nem véletlenszerűen dobálja elénk a potenciális partnereket, hanem egy komoly algoritmus dolgozik a háttérben. Mint kiderült ez a rendszer egy pontszámot rendel a felhasználókhoz az alapján, hogy milyen értékeléseket kapnak. Ez az értékelés befolyásolja, hogy a sokak által szépnek ítélt embereket hasonlóan többek szerint kívánatosnak talált felhasználók számára ajánlja elsősorban.

A kiszivárogtatott információ szerint az algoritmus létezik és „Elo score” névre hallgat, bár sokkal bonyolultabb mintsem, hogy a szimpla jobbra-balra húzogatást vegye figyelembe. Akárhogy is a felhasználók szempontjából erre vagy egy hasznos, a sikeres párválasztást felgyorsító algoritmusként tekintünk vagy egy olyan tényezőként, mely akadályozza a „szabad versenyt”.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)