Jump to content

Tavasszal érkezik a boltokba a biometrikus sportmelltartó

2016. 01. 11. 14:00

Az OMsignal biometrikus sportmelltartót tervez piacra dobni idén tavasszal. A termék OMbra néven fog futni és azon túl, hogy figyeli a szívritmust és a légzést képes lesz követni az elégetett kalória mennyiséget, valamint beépített lépésszámlálóval is rendelkezik majd.

Négy évvel ezelőtt az OMsignal már megpróbált bevezetni egy biometrikus sportmelltartót, ám akkor még hiányzott a ruhatervezéshez szükséges tapasztalat a cégből, ami akadályozta a termékek fejlődését. Végül  az OMSignal kiadott egy okospólót, mely működött, ám csak a piac egyik felét szolgálta ki. Az OMbra viszont kifejezetten nők számára lett kifejlesztve.

Az OMbra leginkább csak a női változata a cég eredeti biometrikus pólójának – ugyanazokat a szenzorokat és applikációkat használja, hogy adatokat továbbítson a felhasználók telefonjára. A nehéz rész a cég elmondása szerint a ruhanemű megalkotása volt. A legtöbb nő ugyanis rossz melltartó méretet választ sportoláshoz, ami gyenge támogatást biztosít a mellkas számára futás közben. Az OMbra azonban egy rugalmas, hálós anyagból készült és állítható pántokkal is segíti a megfelelő illeszkedést.

Úgy tűnik ezúttal az OMsignal tervezői mindenre gondoltak. Tavasszal pedig, amikor az OMbra a boltok polcaira kerül, majd az is kiderül, hogy beválik-e a nagyközönség számára.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)