Jump to content

Szeretnéd tudni, milyen megöregedni? - most kiderítheted

2016. 01. 10. 16:00

Garantáltan érdekes és maga módján egyedülálló perspektívát kínál a Genworth „Aging Experience” külső váza. Aki vállalja, hogy magára ölti az eszközt, az megtapasztalhatja milyen érzés is a Genworth kutatói szerint megöregedni.

Szeretem azt gondolni, hogy bár úgy nézek ki, mint egy huszonéves, valójában egy kissé zsémbes, szórakozott öregúr lakozik bennem, remélhetőleg némi bölcsességgel felvértezve.  A Genworth által fejlesztett R70i külső vázzal azonban valójában kipróbálható, milyen érzés egy idősebb testbe bújni. Az ember azt várná egy ilyen „páncéltól”, hogy ha már egyszer kiborgot csinál belőlünk, akkor erősebbek leszünk. Az R70i pont az ellenkezőjét teszi. Gyengíti a látást, hallást, mozgási képességeket, hogy ezáltal szimulálja az öregedés hatásait az emberi szervezetre.

A kutatók szerint az általuk fejlesztett technológia segít megérteni és azonosulni az embereknek idősebb szeretteik problémáival. Fejleszti felhasználóinak empatikus képességét az idősebb korosztállyal szemben és alkalmas felhívni a figyelmet a hosszú távú gondoskodás szükségességére is.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)