Jump to content

Érzelmeket felismerő AI céget vásárolt az Apple

2016. 01. 09. 16:00

Az Apple egy újabb cég megszerzésével adta jelét annak, hogy egyre komolyabban foglalkozik a mesterséges intelligencia kutatással. Egészen pontosan most egy érzelemfelismerő AI technológiáját kaparintotta meg az Emotient felvásárlásával.

Az arcfelismerő szoftverek fejlesztése napjaink egyik legizgalmasabb területe. A Google-nek és a Facebooknak már megvan a maga projektje a Google Photos arcfelismerő szolgáltatása és a Facebook Moments formájában. Természetesen egy olyan nagyvállalat, mint az Apple nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy lefedetlenül hagyjon egy ilyen komoly területet ezért gyorsan felvásárolták maguknak az Emotient, mely kifejezetten arcfelismerésen alapuló, érzelmek azonosítására specializálódott mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó cég.

Mire jó az arc és érzelemfelismerő technológia? Nos, ha nem bűnüldöző szuperrobotban vagy csúcsmodern hazugságvizsgálóban gondolkodunk, akkor is hatalmas előnyt jelenthet egy cég számára, ha ügyfeleik termékekkel és reklámokkal kapcsolatos reakcióit számszerűsítve olvashatják le egy mesterséges intelligencián alapuló eszköz segítségével. Mindezek fényében komoly kérdés: képesek lesznek-e megfelelő törvényi szabályozással védeni az országok állampolgáraik személyiségi jogait az ilyen technológiákkal szemben.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)