Jump to content

Csúcstechnológiás csecsemőülés a legkisebbek biztonságáért

2016. 01. 07. 14:00

Biztonságosabb a gyerkőcök számára egy szupermodern csúcstechnológiás babaülésben utazni? A 4moms szerint mindenképp, akiknek célja nem más mint éppen ezt a kérdést bizonyítani vadonatúj csecsemőknek szánt autóülésükkel.

Megfelelően beállítani az autó ülését egy olyan küzdelem, amivel előbb utóbb minden kisgyermekes szülő szembetalálkozik. Az idei CES keretein belül az úgynevezett 4moms vállalat mutatott be egy lehetséges megoldást a problémára: egy autós ülés, mely beállítja magát. Automatikusan megfelelő szintbe áll és pont olyan feszesre állítja az övet, ahogy azt kell. Mindössze néhány horgony és horog telepítése szükséges a járműben, mely biztos rögzítési alapot ad. Erre az alapra helyezhető el a bölcső maga, melynek helyes rögzítéséről verbális és vizuális megerősítést is kapunk. Ha valami meglazul, a rendszer nem csak figyelmeztet, de instrukciókat is ad a hiba elhárítására. Ráadásul a rögzítési diagnosztikát minden egyes alkalommal lefuttatja a rendszer, amikor a bölcsőt elhelyezzük az alapra.

A 4moms rendszeréhez egy applikáció is tartozik, mellyel okostelefonunkon beállíthatjuk az autó márkáját és modelljét. Ezek után a szoftver ajánlást tesz arra, hová a legérdemesebb felszerelni az ülést az autóban. Nyomon követi a baba növekedését is és értesítést küld, ha módosításokat kell alkalmazni a beállításokon. Az egyetlen bökkenő, ha már bele is szerettünk volna ebbe a csodás találmányba, hogy még a nyárig várnunk kell, mielőtt elvihetnénk egy tesztkörre.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József