Jump to content

Kódolni tanítja a gyerekeket a Fisher-Price robothernyója

2016. 01. 06. 16:00

Egyre népszerűbbek azok a játékok, melyek gyermekeinket a programozás logikájának alapjaiba vezetik be. Ezúttal a Fisher-Price az egészen kicsi gyermeknek készített egy barátságos robothernyót, mely kódolni tanítja őket.

Egy jópofa, kis robothernyó vigyorogva tekereg az asztal körül. Azonban, hogyan tanul ebből meg bármit is a programozásról a gyermekünk – kérdezhetnénk. A Fisher-Price hernyóját úgy tervezték, hogy különböző modulok összekapcsolásából álljon össze. Minden egyes szegmens más-más parancs továbbítására hivatott (például jobbra vagy balra kanyarodás, illetve egy kedves kis dallam lejátszása a gyermek számára). Amikor pedig a hernyó fejrésze feldolgozza a mögé kapcsolt modulok parancsait, akkor egy-egy pillanatra lilás fénnyel villan fel a szeme, mellyel akár a következő terminátor film trailerében is szerepelhetne.

A Fisher-Price játéka a 3-8 éves korosztálynak készült. A cél inspirálni a gyermekeket kritikus gondolkodásra és problémamegoldó készségüket fejleszteni. Ideális játék, ha a gyerek programozó szeretne lenni, bár kétséges, hogy egy ilyen kicsi gyerkőc ezt a szándékát már deklarálná, ám legyünk jóhiszeműek. Akárhogy is a robothernyó olyan készségfejlesztő játéknak ígérkezik, mely minden gyermeknek csak az előnyére válhat. A tervek szerint ez év júniusától lesz elérhető potom 50 dolláros áron.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József