Jump to content

191 millió szavazó adatai szivárogtak ki az USA-ban

2015. 12. 30. 10:00

Újabb botrányos adatszivárgásra derült fény az USA-ban. Ezúttal azok személyes információi lehetnek érintettek, akik 2000 óta szavaztak akármelyik amerikai választáson. Akár az is kiderülhet, hogy kire szavazott valaki legutóbb.

Egy kutató, Chris Vickery fedezte fel, hogy egy rosszul konfigurált adatbázis miatt 191 millió amerikai szavazó adatai szivárogtak ki. Az adatok között szerepel a teljes név, lakcím, nem, születési idő, telefonszám, politikai irányultság és a szavazók egyedi azonosítója.

A kiszivárgott információk rossz kezekbe kerülve súlyos következményekkel járhatnak, mint sejteni lehet. Például kevésbé lelkiismeretes marketingesek és politikai kampányok fel tudják használni az adatokat, de más információkkal kombinálva akár különböző csalások, bűncselekmények elkövetését is megkönnyítheti. Az ilyen szivárgások jól jelzik, hogy szigorúbb és konzisztensebb biztonsági előírásokra van szükség jelen esetben a szavazói és úgy általában a személyes adatok védelmében. Ellenkező esetben semmi sem garantálja, hogy egy ilyen incidens ne ismétlődjön meg.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József