Jump to content

A Fujitsu megszabadul a mobil és PC divíziójától

2015. 12. 29. 10:00

A Samsung, a Sony és más hasonló, nagy cégek után a Fujitsu is komoly átalakulásokon megy keresztül. A PC és a mobil piac változásaira reagálva a cég új leányvállatokba tolja át a veszteségesnek látszó divízióit.

Ahogyan a Sony megszabadult a PC divíziójától tavaly, úgy most a Fujitsu is bejelentette, hogy hasonlóképpen tesz 2016-ban. Mint kiderült a laptop és asztali részleg február elsejével egy teljesen új leányvállalatként válik ki Fujitsu Client Computing Limited néven. A cég ugyanezt fogja tenni a mobil részlegével is, mely az újonnan alapított Fujitsu Connected Technologies Limited vállalathoz kerül majd.

A Fujitsu lépése nem meglepő. A PC- és mobilpiac haldoklik az árak pedig egyre nyomottabbak. Amikor pedig egy olyan hatalmas cég is, mint a Samsung elkezdi, megszenvedi a piaci változásokat, akkor a Fujitsunak esélye sincs. A veszteséges divíziók leválasztása pedig jó módszer arra, hogy ne kelljen a cégnek elismernie valójában mi is történik.

Másrészt még december elején felmerült pletyka szerint lehetséges, hogy a Toshiba és a Fujitsu egyesíti PC részlegét a Vaio-val egy új közös márkanév alatt. Lehet, hogy a Fujitsu csak korábban kezdte meg az egyesülésre való felkészülést vagy egyszerűen úgy gondolta, meg tudja oldani a többiek nélkül is.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József