Jump to content

Ioniq – A Hyundai első teljesen elektromos járműve

2015. 12. 23. 16:00

Természetesen a Hyundai sem akart kimaradni a gyártók sorából, akik elektromos autókkal rukkolnak elő. Bár az általuk épített Ioniq kipróbálására még várni kell, ám a cég máris kiadott néhány képet ízelítő gyanánt.

A Hyundai tervei szerint a következő hónapban hivatalosan is debütál az Ioniq elnevezésű elektromos autójuk. Az autógyártó benzines-elektromotoros és plug-in hibrid változatok mellett teljesen elektromos kivitelben is rendelhető lesz. A Hyundai elmondása szerint ez az első jármű, melyet három különböző, környezetbarát meghajtási lehetőséggel árulnak majd.

Kevés részletet tudni még az autóról. A Hyundai közleménye szerint egy „kategóriájában vezető” aerodinamikával rendelkező „kupé-szerű” dizájnt kapunk, mely minimálisra csökkenti az autó légellenállását. A Hyundai azt is hozzátette, hogy környezetbarát nyersanyagokat használnak fel az autó belső terének kialakításához mindeközben megőrizve az elegáns és egyszerű kialakítást. Hogy a hangzatos szavak mögött mit rejt a valóság, az a következő hónapban derül ki, ugyanis Koreában ekkor kerül bemutatásra az autó. Sajnos a Genfi Autószalonban majd csak márciusban lesz, látható a Hyundai új üdvöskéje az érdeklődök számára.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József