Jump to content

Végre szélesebb körben is elterjedhet a Windows Hello

2015. 12. 18. 10:00

A Windows 10 biometrikus azonosítási funkciója, a Windows Hello lehet egy olyan jövőnek a kulcsa, ahol, már senkinek sem kell megjegyeznie egy rakat jelszót, hogy biztonságban tudja adatait. Egyetlen probléma eddig, hogy kevés eszközön volt működőképes a megoldás, noha ez most változhat.

A Windows Hello jobbára csak az újabb eszközökön működőképes szolgáltatás révén, hogy ujjlenyomat-olvasót és nagy felbontású kamerát igényel az arcfelismerő algoritmus működéséhez. Alapvetően a Microsoft ezt a technológiát olyan vállalatoknak, kormányhivataloknak szánta, ahol a leginkább fontos az adatok biztonsága és az illetéktelen hozzáférések elkerülése.

A változást a Tobii nevű cég hardvere a Tobii EyeX Controller jelenti, melynek segítségével az otthoni felhasználók körében is elterjedhet a Windows Hello. A Tobii eszközeibe épített szenzorok képesek összedolgozni a Microsoft arcfelismerő algoritmusával és már be is tudsz jelentkezni a Windows 10 készülékeidre anélkül, hogy bármilyen jelszót meg kellene jegyezned.

Viszlát jelszó, Windows Hello.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József