Jump to content

Donald Trump elvenné az internetet a terroristáktól

2015. 12. 18. 16:00

A terrorizmus elleni harc és annak mikéntje sarkalatos kérdés az amerikai választók szemében így nem csoda, ha az elnökjelöltek is különböző ötletekkel állnak elő ez ügyben. Donald Trump pedig ismét mondott egy nagyot: ha a terroristák az internetet használják, vegyük el tőlük a hozzáférést.

Az év utolsó nagy vitájában a republikánus elnökjelölt a terrorizmus elleni küzdelem kapcsán azt javasolta, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak le kellene állítania a webet az ISIS által kontrollált területeken, mint Szíria és Irak.

Sok érdekes és vésztjósló időket sejtető ötletet dobtak már be a jelöltek, de Trump javaslata volt a legambíciózusabb olyannyira, hogy a szakértők szerint gyakorlatilag lehetetlen megvalósítani. Ha be is vetnék a sereget, hogy megsemmisítsék a földi infrastruktúrát akkor is ott lennének azok a pimasz műholdak, akik még ezek után is szépen sugároznák az adatokat, ahogy eddig is. De ha a megvalósíthatóság kérdéskörétől el is tekintenénk, akkor is egy borzasztó ötlet elzárni a teljes populációt az információktól s egyúttal orrfricskázni az alapvető emberi jogaikat.

Forrás és fotó: cnet.com
Írta: Szokolai József