Jump to content

Az Apple Pay tovább terjeszkedik, ezúttal Kínában

2015. 12. 18. 14:00

Már szeptember óta röpködnek hírek arról, hogy Tim Cook és az Apple Pay egy újabb nagy piac meghódítására készül. Most, hogy az Apple megállapodást kötött a China UnionPay-jel, biztossá vált, hogy bevezetik mobilpénztárcás megoldásaikat Kínában is.

Kétségtelenül 2015 egyik leghasznosabb újítása a mobilpénztárcás fizetési lehetőség. Egy ilyen új, rendkívül jól jövedelmező piacra sorra csapnak le a legnagyobb vállalatok, köztük az Apple is. Az Apple Pay már jelen van Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliban azonban a már most hatalmas és folyamatosan növekvő kínai piacra való betörés az a manőver az Apple részéről, mellyel igazán el tud húzni a konkurens cégek szolgáltatásaitól, mint a Google Pay, Samsung Pay vagy az LG Pay.

Az Apple Pay 15 vezető kínai bank támogatásával érkezik 2016 első negyedében (pontos dátum még nincs, de legkésőbb március végére várható). Már a kezdetektől működőképes lesz a vásárlás az Apple Watch segítségével, még kényelmesebbé téve a fizetést.

A cég új kínai divíziója 260 millió új, potenciális ügyféllel kecsegtet, feladva ezzel a leckét a konkurenciának.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József