Jump to content

Spotify megmutatja, ki a Csillagok Háborújából a lelki társunk

2015. 12. 16. 12:00

A dallamos zenét kedveled, mint Leia hercegnő, vagy az elektronikusat, mint R2D2? Mindig is kíváncsi voltál, melyik Csillagok Háborúja karakter hallgat hasonló zenéket, mint te? Most megtudhatod a Spotify jóvoltából.

Három nappal az új Csillagok Háborúja: Az ébredő erő című film premierje előtt a Spotify is végre csatlakozott a marketing mozgalomhoz. A zenei streaming szolgáltatás lehetőséget biztosít felhasználói számára, hogy kiderítsék, mely Csillagok Háborúja karakterrel osztoznak hasonló zenei ízlésen. Mindössze annyit kell ehhez tenned, hogy ellátogatsz a direkt erre a célra létrehozott „Spotify Star Wars” oldalra és bejelentkezel remélve a legjobbakat. Az oldal elemzi az általad hallgatott zenéket és ezek alapján az algoritmus hozzád rendel egy karaktert a régi vagy az új filmekből.

Nem meglepő a Spotifytól ez a marketing manőver és nem is ők az elsők, akik beszállnak a buliba. Egy hete a Google tett elérhetővé egy bővítményt, mely Csillagok Háborúja tematikába öltözteti szolgáltatásait, mint például a Google Maps-ot vagy a YouTube-ot, sőt még a sötét és a világos oldal közül is választhatsz benne.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József