Jump to content

Az USA-ban februárig kell regisztrálni a drónokat

2015. 12. 15. 12:00

Az FAA (Federal Aviation Administration – Szövetségi Légügyi Hivatal) online drónregisztrációs programja 2015 december 21-én lép hatályba, melynek értelmében 2016 február 19-ig mindenkinek jelentkeznie kell, aki 0,25 és 25 kilogramm súly közötti légi járművet üzemeltet.

Az eljárás díja 5 dollár lesz regisztrációnként, de az FAA ingyenessé teszi az első hónapot egészen január 20-ig. A hivatal többszázezer pilóta nélküli légi jármű vásárlására számít az ünnepek alatt Amerikában. Az FFA adminisztrátora, Michael Huerta nyilatkozatában elmondta: „a regisztráció lehetőséget ad, hogy megtanítsuk az új felhasználóknak a légtérhasználat szabályait és megértsék mielőtt repülnének, hogy felelősséggel tartoznak a nyilvánosság felé.”

A regisztrációhoz a kezelő neve, otthoni címe és email címe szükséges. Maga a regisztráció 3 évre lesz érvényes. Az eljárás eredményeként kapott azonosítószámot az UAV-on kell feltüntetni. Azok az amerikaiak, akik elmulasztják a regisztrációt polgárjogi eljárás esetén akár 27 500 dolláros büntetést, míg büntetőjogi eljárás során akár 250 000 dolláros bírságot és/vagy három évig terjedő szabadságvesztést kockáztatnak.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József