Jump to content

Nem korlátozzák a nyilvános WiFi hozzáférést Franciaországban

2015. 12. 14. 12:00

Néhány nappal ezelőtt a francia Le Monde beszámolt egy dokumentumról, mely arra utal, hogy az ország rendőrsége egy olyan törvényjavaslattal állt elő, amely súlyosan korlátozná az internet szabadságát és sérthetné az emberek magánéletét.

A javaslat tulajdonképpen arról szólt, hogy vészhelyzet esetén a nyilvános WiFi hozzáférés letiltható legyen és a szolgáltatóknak át kellene adni a titkosított kommunikációhoz tartozó kulcsokat a hatóságoknak. Erre reagálva Manuel Valls, francia miniszterelnök kijelentette nyilatkozatában, hogy a WiFi tilalom nem része semmilyen új biztonsági intézkedésnek.

Franciaországban még mindig tart a szükségállapot és a tervek szerint egészen február 26-ig ez nem is fog változni. Az elmúlt időszak eseményei mindenképp komoly biztonsági intézkedéseket, fejlesztéseket fognak maguk után vonni az országban és habár rendkívül nehéz kérdésnek tűnik megoldani az internet szabadságának és az emberek személyiségi jogainak sérülése nélkül, mégis szükségszerű tenni a kiberbiztonságért és Franciaországnak szüksége van egy jó stratégiára egy esetleges vészhelyzet esetén.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József