Jump to content

A Google is felszólalt a migráns és muszlim ellenes retorikával szemben

2015. 12. 14. 16:00

Egész pontosan a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai tett közé egy nyilatkozatott, melyben Mark Zuckerberghez és sok más, nagy tech cég vezérigazgatójához hasonlóan felszólal a muszlimok és a migránsok védelmében.

Ahogy arról egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, Donald Trump muszlimellenes retorikájával jó néhány befolyásos embert magára haragított, ilyen például a Facebook alapítója és vezetője, Mark Zuckerberg. Mint kiderült (nem mintha ez nem lett volna nyilvánvaló számunkra eddig is) a Google-nél sem csípik az ilyen megnyilvánulásokat. Az, hogy Donald Trump egész egyszerűen lezárná a határokat a muszlimok előtt, az hogy egyáltalán ilyesfajta diszkrimináció érjen bármely kisebbséget és úgy általában az az álláspont, amit képvisel, egész egyszerűen elfogadhatatlanul vad, amit joggal kezdett ki a teljes világsajtó. Nem csoda hát, hogy rengetegen lecsaptak erre a rendkívül magas labdára.

Pichai közleményében arra szólít fel mindenkit, hogy ne féljünk megvédeni értékeinket. „Támogatnunk kell a muszlimokat és a kisebbségeket az Amerikai Egyesült Államokban és szerte a világon.” – írta.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József